maanantai 18. heinäkuuta 2011

Maahanmuutto suomessa

Suomea kutsutaan tunnetusti "hyvinvointivaltioksi". Mietin, kuinka moni suomalainen käyttää tätä termiä ? Suomessa, on monia monia yksinhuoltaja perheitä ja suurperheitä, jotka ovat pienituloisia. Kun menet sosiaalitoimesta pyytämään avustusta, tai kelalta, sossut tottakai katsoo tulosi ensin ja miettii tarvitko apua ja yleensä se menee siihen, että heidän mielestä tulosi ovat ihan sopivat, lapsen/-ten elättämiseen, vaatteiden ostoon, ruokkimiseen, jne.  Mutta, suomessahan on hyvä sosiaaliturva? eikös? mutta voivoi, tämä sattuu koskemaan vain kaikenmaailman somaleita sun muita ählämeitä. Semmoinenki yksinhuoltajaäiti voi saaja nelisen tonnia kuussa, että voi ruokkia pari lastansa. Sitten ku eihän nämä raukat ensinnäkään halua ees oppia suomen kieltä, vaikka ois mahollisuus, ei halua töitä, ei ees halua yrittää saaja töitä, koska SUOMEN HELVETIN HYVÄ SOSIAALITURVA.. kyllä kela maksaa. Pala arkadianmäki, pala vitun paska.

ps. ihmiset miettikää ennenku tuutte sanomaan, että ne on AVUNTARPEESSA.
ku tosiasiahan on se, että ne somalit jotka sieltä tänne änkee, on jo ennestään senverran varakkaita että
ne pääsee ensinnäki tulemaan tänne, ja sitten ne joilla eioo mihinkään varaa eli ne OIKEAT KÖYHÄT
ei pääse tulemaan tänne koska heillä ei ole varaa. TUSKIN NE NEEKERIT TÄNNE KÄVELLENKÄÄN TULEE VAI MITÄS MIETITTE?

enkä nyt tuomitse semmosia tähä rotuun kuuluvia, jotka tulee vartavasten tänne töitä tekemään.

13 kommenttia:

  1. kiitoskiitos :) saa vaan nähä joutuuko tästäki linnaan niinku seppo lehto, sun muut järkevästi ajattelevat. SUOMESSAHAN ON NIMITTÄIN SANANVAPAUS, mutta meeppä perkele sanomaan nii saat parivuotta linnaa ja jouvut maksamaan niin perkeleesti. :O !

    VastaaPoista
  2. hyvää tekstiä!!! JUST NOIN!! :o

    VastaaPoista
  3. ASIAA! mua ärsyttää somalit jotka saa suomesta himorahat! menis takasi sinne mistä tulivatkin.. vaikka en ole rasisti olen tavannut pari KUNNOLLISTA ja mukavaa romania, mutta vähiin he jäävät..

    VastaaPoista
  4. Jep, hyvin vähissä on ne jotka tänne töitä tulee tekemään. Mihinkähän ne muka tarvii sitä rahaa sen enempi ku suomalaisetkaan? en kyllä ymmärrä..

    VastaaPoista
  5. noh.. eihän tossa nyt ihan kaikki pidä paikkaansa vaan tää on taas enemmän tätä "kuuntelin vähän julmahenkkaa, nyt maailma on paska paikka" touhuu.. mut toi et ei ne oikeesti köyhät tänne asti pääse o kyl ihan totta.. ihan yhtälailla suomalaiset sossupummit kieltäytyy menemäst töihin ku ne yksinkertasesti saa enemmän tukia ku mitä ne sais palkkaa duunista..

    onhan mamuilla vaikka kuinka paljon sitä paalua tääl suomessa ku ne veroja ohittelee ja sitä rataa.. ei kaikki pelkästää niitä kelan tuloja ole..

    VastaaPoista
  6. ei mihinkään, siks maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten mielestä Suomi on hyvinvointivaltio..

    VastaaPoista
  7. Tämä nyt ei liity henriin yyyyhtään mitenkään..
    ku tietää vähänkään asioista/ottaa selvää.
    Tämä on vaan mun mielipide ja sitärataa.

    VastaaPoista
  8. Vitun varhaisteinit "mielipiteineen". 1) Ota asioista selvää, äläkä yleistä 2) Se että kuulet isukiltasi kuinka asiat näin ovat ei välttämättä tarkoita että se niin on. + 3) Kirjoita selvää tekstiä niin kuulostat hieman viisaammalta. Äikäntunnit?

    VastaaPoista
  9. jaa vai että varhaisteinit? Kyllä, olen ottanut asioista selvää jo vaikka kuin kauan ja aiiivan tarpeeksi..ja en yleistä. Jaa, säkö tiiät mun tiedonlähteet? no kerroppas sitten minkä väriset ALUSVAATTEET mulla tänään on, ku tiiät musta nähtävästi niin paljon. ja 3. Mä mikään saatanan kirjailija ole, kirjotan nii paljo murteella ku haluan ja jätän vaikka kaikki pisteet ensinnäki pois. Seon ihmisestä itestä kiinni osaako LUKEA. ÄIKÄNTUNNIT???

    VastaaPoista
  10. Mahtavaa tekstiä!:o (:

    VastaaPoista
  11. En tajua mikä sinulla on Somaleita vastaan.
    Järjestelmä on paska. Sinun on selvästi pakko vihata jotain, joten vihaisit mieluummin vaikka Suomalaista naiviuden kulttuuria.

    Jos itse olisin Somali, niin ottaisin kaiken ilon irti Suomen järjestelmästä, tuskin edes viitsisin opetella kieltä.

    Mitä luulet että Somaliasta (varakkaiden maiden vuosisatoja raiskaamasta maasta) tulevan henkilön, ajattelevan rehdistä länsimaisesta Suomesta, jonka "hyvinvointi" nojaa köyhien maiden kurjuuteen.
    Oletko miettinyt miksi olot Somaliassa ovat sellaisen kun ne nykyään ovat? Somalian tarina on sama mikä miltei kaikkien muiden kehitys maiden. Ne ovat olleet jonkun rikkaan maan omistuksessa, eikä niiden ole annettu kehittyä itsekseen vaan niitä on käytetty halpaa työvoimaa varten.

    Selvitä mistä tarpeesi vihata tulee.

    VastaaPoista